Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

23 apr. 2014

Alltid lika söta

Ikväll har jag varken lust eller ork att blogga, men bilderna, som jag tog när jag kom hem från dialysen, tänkte jag lägga ut. Att fotografera mina älskade katter får jag aldrig nog av. Tråkigt nog hade jag inte börjat intressera mig fotografering när de var små, så det finns inte många bilder på dem som källingar.


Ekorrarna, som dagligen kommer på besök utanför vårt hus, kan jag inte heller få nog av. Problemet är att de inte är lika förtjusta i mig, men de verkar bli allt mindre rädda, ju fler gånger jag står intill trädet och pratar med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar