Jag tjuvstartade lite och gräddade våfflor ikväll efter dialysen. Inte pulvervarianten utan självklart gjorde jag dem på riktiga ägg, mjölk och mjöl utan konstiga tillsatser. Vispad grädda och jordgubbssylt smakade gott till. Märkligt att jag inte gör våfflor oftare för det är enkelt och supergott. Nästa gång ska jag bjuda hem något sällskap, så jag slipper avnjuta våfflorna ensam. Katterna gillar inte våfflor, utan nöjer sig med en liten klick vispgrädde.
Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag.
(från Wikipedia)
Mmm, det ser smarrigt ut! På fredag, på självaste våffeldagen ska jag också äta våfflor! (eller kanske på lördag...)
SvaraRadera