Mina älskade katter och mitt odlande är inte bara något som jag tycker om att sysselsätta mig med. Det ökar även min livsglädje på olika sätt. Många i min omgivning har påpekat att jag blivit mycket gladare sedan jag blev kattsambo. Det är faktiskt bevisat att båda mina intressen ökar halten av ozytocin "Må bra-hormon" i kroppen. Det i sin tur sänker halten av stresshormonet kortisol. Att klappa en katt eller hund sänker blodtrycket och man har kommit fram till att människor som lever med djur drabbas mer sällan av hjärt- och kärlsjukdomar än de som lever utan djur. Allt oftare har man idag katter och hundar som sällskapsdjur på äldreboenden som sällskap och stimulans. Att vistas i naturen är också bevisat positivt för hälsan och själen. Om du tar en promenad i skogen eller är hemma och påtar i trädgården spelar ingen roll. I Alnarp utanför Malmö driver man en rehabträdgård framför allt för personer med stressrelaterade problem. Många patienter berättar om det positiva i att få vistas i naturen och pyssla i trädgården.Själv njuter jag av att gå ut på balkongen, vattna, plocka bort vissna blad, lukta på blommorna och provsmaka en egenodlad tomat.

15 mars 2011

Välkommen till min blogg!

Med min blogg vill jag berätta för andra om mina intressen och hur jag gör för att leva livet  gladare. Samtidigt hoppas jag kunna dela med mig av kunskap, tips och ideér kring mina största hobbies.
Har du tips på hur du själv gör för att vardagen ska bli roligare?
Skicka gärna ett mail till mig och berätta.

2 kommentarer:

 1. Hej Mia!
  Grattis till nya bloggen!! Din lilla balkong ser fantastiskt inbjudande ut! Tror att jag ska bjuda in mig på en fika då den prunkar som mest:)
  Och så trevligt du skriver!
  Hör av dig om du vill länka:)
  Kram från din första följare Pia = tomtefreak

  SvaraRadera
 2. Hej Maria
  läste i Hemmets Veckotidning i dag om din fina balkong och såg att du har en liten vattendamm med en pump driven av solceller. Jag har länge letat en sådan och undrar var du hittat den. Skulle bli så glad om du vill tala om det för mig.
  vänliga hälsningar// Ann-Britt Nilsson
  ombudskvinna@gmail.com

  SvaraRadera